Tractebel engageert zich tot koolstofneutraliteit tegen 2022

21 Sep 2021

In lijn met haar doelstelling om een koolstofneutrale toekomst uit te bouwen en om Zero Emissions Day te vieren, kondigt Tractebel haar engagement aan om tegen 2022 een netto nuluitstoot te bereiken voor al haar wereldwijde activiteiten.

De noodzaak om de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering om te keren, wordt met de dag nijpender. Om deze dringende kwestie te helpen aanpakken en om Zero Emissions Day te vieren op 21 september, heeft Tractebel zich ertoe verbonden om zijn koolstofvoetafdruk te neutraliseren tegen 2022.

In lijn met ons doel om een koolstofneutrale toekomst te ontwikkelen, zullen we niet alleen blijven samenwerken met onze klanten om de energiematrix van de wereld koolstofvrij te maken via onze baanbrekende engineeringoplossingen, maar ook om onze eigen koolstofemissies als bedrijf te verminderen.

Om dit ambitieuze doel tegen volgend jaar te bereiken, hebben we een koolstofbeheersplan opgesteld dat gebaseerd is op klimaatwetenschap en een reeks acties omvat om de uitstoot aanzienlijk te verminderen. Het plan is opgebouwd rond de volgende zes pijlers:

Kantoren op hernieuwbare energie
Waar mogelijk zullen we 100% van de elektriciteit in onze wereldwijde kantoren betrekken uit hernieuwbare bronnen.

Koolstofarmere zakenreizen
We zullen niet-essentiële zakenreizen blijven vervangen door digitale communicatie en een koolstofarme mentaliteit aannemen voor essentiële reizen door, waar mogelijk, te kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig, economy te vliegen in plaats van business class, non-stop te verkiezen boven vluchten met tussenlanding, enz.

Koolstofarm woon-werkverkeer
Wij zullen het thuiswerken uitbreiden in alle landen waar wij aanwezig zijn, om zo de uitstoot van het dagelijkse woon-werkverkeer drastisch te verminderen. Daarnaast zullen wij het bestaande mobiliteitsbeleid herzien om onze mensen aan te moedigen te kiezen voor koolstofarme vervoersmiddelen voor het woon-werkverkeer tijdens de kantooruren.

Energie-efficiënte kantoren
De uitbreiding van thuiswerken zal ook de optimalisering van onze kantoorruimten mogelijk maken, wat zal leiden tot een lager energieverbruik. We zullen ook een grondige analyse maken van onze bestaande installaties om maximale energiebesparingen te garanderen.

Groen bedrijfswagenpark
We zullen enkel bedrijfswagens aankopen of leasen met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Ook zullen we maatregelen nemen om te komen tot een wagenpark dat voornamelijk bestaat uit elektrische en plug-in hybride voertuigen.

Koolstofarme digitale inspanningen
Wij zullen onze digitale CO2-voetafdruk verder verkleinen door na te gaan hoe wij gegevens produceren en opslaan. Ook zullen wij in de hele onderneming het bewustzijn vergroten van de impact van digitale gewoonten op de CO2-uitstoot.

Met deze maatregelen willen we onze uitstoot met ten minste 20% verminderen, gemeten vanaf een basislijn van vóór 2019. Daarnaast zullen we de resterende uitstoot compenseren door de aankoop van hoogwaardige, gecertificeerde koolstofcompensaties van projecten die bijdragen aan de bescherming van de biodiversiteit, sociale voordelen bevorderen en uiteindelijk de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties ondersteunen.

Ten slotte zullen we onze mensen steunen in hun eigen reis naar decarbonisatie door onze inspanningen te vergroten om hen te inspireren hun persoonlijke koolstofvoetafdruk te verkleinen.

"Ons engagement om tegen volgend jaar koolstofneutraliteit te bereiken, is een natuurlijke zet voor een bedrijf als Tractebel. We begrijpen de urgentie van klimaatverandering en zijn vastbesloten om onze klanten te helpen een positieve impact te creëren naar een duurzame wereld, waar mensen, planeet en winst collectief gedijen."

Philippe Van Troeye, Chief Excecutive Officer Tractebel

 

Ontdek meer over Tractebel's routekaart naar koolstofneutraliteit.

Gerelateerd nieuws

Banner_photo

Hydroelectric project in India sets two world records

The 960 MW Polavaram hydroelectric project provides hydropower, irrigation, and drinking water to five regions across India’s...

Lees verder
23 Apr 2024
Tanahu_Ceremony_at_tunnel_2

Tunnel breakthrough a key milestone in 140-MW hydropower project in Nepal

Nestled among the towering Himalayas west of Kathmandu, the Tanahu hydropower project reached a major milestone on March 31, 2024: the breakthrough of the 1.4-km...

Lees verder
19 Apr 2024
Cover_1

Listen to Engineering Angles, Tractebel’s podcast!

We caught up with Stéphanie Brine, Group Manager at Tihange nuclear power station in Belgium, to discuss her fascinating career path, her experience as a woman in...

Lees verder
02 Apr 2024
PANT01_project_image_240318

Designing a medical radioisotope production facility for cancer treatment

Jointly with its partner, MODULO architects, Tractebel will combine its infrastructure and nuclear expertise to support the design and construction of PanTera's actinium-225...

Lees verder
28 Mar 2024