Onze aanwezigheid in Afrika

Tractebel is al sinds het begin van de jaren 1950 aanwezig in Afrika en steunt er op de uitgebreide internationale expertise van Coyne et Bellier, Lahmeyer International en GKW Consult. Onze specialisten zijn verantwoordelijk voor de voorbereiding, het ontwerp, de planning en de bouw van enkele van de meest complexe waterkrachtprojecten op het continent. Ze ontwerpen ook grote projecten voor irrigatie- en wateraanvoer, sanitatie en speciale hydraulische structuren. Bovendien worden er grote Afrikaanse wind- en zonnecentrales, nucleaire en thermische energiecentrales, gasinfrastructuur en elektrische systemen gebouwd met de steun van Tractebel en zijn partners. Als koploper in de energietransitie zijn we in staat om de wisselwerkingen te onderzoeken tussen de verschillende onderdelen van het energiesysteem en de stakeholders in de volledige waardeketen.

Enkele van onze recente projecten in Afrika zijn de enorme 6.000 MW Grand Renaissance HPP (Ethiopië), de 2.067 MW Laúca HPP (Angola), de 240 MW Kaléta HPP (Guinea), de 500 MW Noor CSP (Marokko), de renovatie van de 2.000 MW Kariba HPP (Zambia) en van de 760 MW Kainji HPP (Nigeria), het 158 MW windmolenpark Taiba D’Diaye (Senegal), de ±500 kV DC transmissielijn van meer dan 1.000 km (Kenia-Ethiopië), het verbeteren van de voorzieningen voor wateraanvoer en sanitatie in Kigoma, Lindi en Sumbawanga (Tanzania) en de Casablanca City Tower (Marokko) en 'owners engineer' opdrachten voor de nucleaire centrale van Koeberg (Zuid-Afrika).

Belangrijkste feiten over deze locatie
  • 200 experts actief over het hele continent
  • Aanwezigheid van bijna 70 jaar in Afrika
  • 6 regionale afdelingen en kantoren: Algerije, Burkina Faso, Marokko, Zuid-Afrika, Tunesië en Tanzania
  • Meer dan 600 projecten

Kantoren in Afrika

alger_algeria

Algerije, Kouba

Coyne et Bellier El Djazair
41 Cooperative el Marhaba, Kouba, Algeria Wegbeschrijving naar dit kantoor
+ 213 23 53 47 49
AdobeStock_342425532_cote_Ivoire_Medium

Ivoorkust, Abidjan

Tractebel Engineering S.A.R.L-U
Avenue Crosson Duplessis, Résidence Crosson Duplessis 1, BP 11635, Abidjan, Côte d'Ivoire Wegbeschrijving naar dit kantoor
te-france-ivorycoast.tractebel@tractebel.engie.com
+225 20 22 58 98
AdobeStock_317357290_Ethiopie_Medium

Ethiopië, Addis-Abeba

Tractebel Engineering
Bloom Tower, ECA Road, Kirkos, Addis-Abeba, Éthiopie Wegbeschrijving naar dit kantoor
+251 115 58 89 18
AdobeStock_359316856_Abuja_Nigeria_Large

Nigeria, Abuja

Coyne et Bellier Nigeria Limited
12 Cassandra Street, Maitama, Abuja, Nigeria Wegbeschrijving naar dit kantoor
-
AdobeStock_96705368_Dakar_Large

Senegal

Tractebel Engineering S.A., Senegal Branch
Les Almadies Business Center, 1st floor SIA building Zone, 12 Route Ngor Village, Dakar, Sénégal Wegbeschrijving naar dit kantoor
-
bb6326c9c8b17fecd9f4f4f42832698c

Zuid-Afrika

Tractebel Engineering South Africa Proprietary Limited
G02 Oxford House, 17 Park Lane, Century City, Cape Town, 7441, South Africa Wegbeschrijving naar dit kantoor
+27 826 826 798
dsm

Tanzania

Lahmeyer Consulting Engineers LTD
Mikocheni, Off Mwai Kibaki Road ABC Kwanza Nursery Street, Plot No. 294 Dar es Salaam, Tanzania Wegbeschrijving naar dit kantoor
+255 784 351869

Onze aanwezigheid in Afrika

De geschiedenis van Tractebel in Afrika hangt samen met die van drie belangrijke, internationale engineeringbedrijven: Coyne et Bellier, Lahmeyer International en GKW Consult.

Coyne et Bellier is een Frans ingenieursbureau dat in 1947 werd opgericht en in 1986 door Tractebel werd overgenomen. Ons bedrijf werd in 1949 actief in Afrika, voor studies van de Meffrouch-dam in Algerije. In de jaren 1950 startte Coyne et Bellier met projecten in de Democratische Republiek Congo (Koni-dam), Marokko (Aït Ouarda, Bin El Ouidane), Guinea (Grandes Chutes), Zimbabwe en nog enkele andere landen. Inmiddels zijn we betrokken bij projecten over het hele continent door partnerships te sluiten en onze klanten op maat gemaakte en duurzame projecten aan te bieden.

Elk project geeft ons de kans om innovatieve technieken te promoten. Denk maar aan de Kariba-dam in Zimbabwe/Zambia die in 1959 werd voltooid en de eerste grote boogdam in een brede vallei is. Tractebel hecht veel belang aan gestructureerde en globale oplossingen voor de ontwikkeling van rivieren, bijvoorbeeld de Konkouré River in Guinea met Grandes-Chutes (1953), Garafiri (1999), Kaléta (2016) en Souapiti. Of de Blauwe Nijl in Ethiopia met Gibe III – de hoogste dam in Afrika – Grand Renaissance en Koysha. Daarnaast realiseerden we in Afrika ook al meerdere tunnels (Algerije), spoorwegen en infrastructuurwerken.

Lahmeyer International is een Duits studiebureau dat in 1890 het levenslicht zag en sinds 2014 tot Tractebel behoort. Lahmeyer is al meer dan 45 jaar actief in Afrika. We werken vandaag mee aan de grootste infrastructuurprojecten op het continent. De succesvolle oplossingen van Lahmeyer voor complexe technische problemen steunen op tientallen jaren ervaring. De eerste projecten in Afrika betroffen transmissie en distributie, waterkrachtcentrales en infrastructuurprojecten in de jaren 1960.

GKW Consult is een van de belangrijkste internationale en onafhankelijke consultants voor milieu-engineering, met als specialisaties watertoevoer, afvalwaterzuivering en -afvoer, het beheer van vast afval, regionale ontwikkeling en managementadvies. Het bedrijf werkt al ruim 50 jaar mee aan de aanleg en verbetering van de waterinfrastructuur in Afrika. Maar liefst 60% van de algemene omzet wordt in dit werelddeel gegenereerd.

Projecten in dit land

Koeberg_Steam_Generator_Mid_page_pic
South Africa

Koeberg Nuclear Power Plant Steam Generators Replacement

Koeberg Nuclear Power Plant Steam Generators Replacement
energy_thermal_gas_turbine_niger_2
Nigeria

Gas Turbine PP

Gas Turbine PP
energy_thermal_tageta_tansania
Tanzania

Tageta Gas Engine PP

Tageta Gas Engine PP
energy_thermal_palmarejo_diesel_cabe_verde
Cape Verde

Palmarejo Diesel PP Extension

Palmarejo Diesel PP Extension
energy_transmission_nile_grid_extension_uganda_1
Uganda

West Nile Grid Extension

West Nile Grid Extension
energy_transmission_mozambique_malawi_2
Mozambique / Malawi

Mozambique - Malawi Transmission System

Mozambique - Malawi Transmission System
energy_transmission_kenya_wiki
Kenya

Power Generation and Transmission Master Plan

Power Generation and Transmission Master Plan
energy_solar_csp_upington_south_africa_1
South Africa

Upington CSP

Upington CSP
Meer projecten in Afrika