Nieuwe op laadstations voor het gloednieuwe ziekenhuis in Charleroi

30 May 2022

Om de ecologische transitie naar groene voertuigen te verzekeren, werkte Tractebel voor VK Architects aan een dimensioneringsplan voor de laadpaalinfrastructuur in het Grand Hôpital de Charleroi, een van de grootste ziekenhuizen in België.

In het kader van zijn strategisch ontwikkelingsproject wil het Grand Hôpital de Charleroi een gloednieuw ziekenhuis aanbieden dat beantwoordt aan de behoeften van zijn gebruikers en tegelijk ideale toegangsmogelijkheden en een milieuvriendelijke landschapsarchitectuur voor zijn omgeving biedt. 

Om de overgang naar milieuvriendelijkere voertuigen te verzekeren, heeft Tractebel de opdracht gekregen om het aantal en het type oplaadstations te bepalen dat nodig is op de parking van het Grand Hôpital de Charleroi tot 2040. Deze dimensionering is gebaseerd op de mobiliteitsbehoefte van elk type gebruiker, van bezoekers tot patiënten en werknemers.

Een combinatie van scenario's werd bestudeerd op basis van de evolutie van elektrische voertuigen, met inbegrip van plug-in hybriden:

  • Twee scenario's gebaseerd op de verkoop- en productieprognoses van fabrikanten voor elektrische en hybride voertuigen.
  • Twee scenario's die eerder betrekking hebben op de eisen van de overheid inzake CO2-reductiedoelstellingen.

Bij de berekening is ook rekening gehouden met het gedrag van de gebruikers van dit type voertuig, afhankelijk van hun oplaadgewoonten: zullen de gebruikers hun voertuigen opladen zodra het kan of alleen wanneer dat echt nodig is? En zo zijn er veel parameters waar rekening mee moet worden gehouden.

Tractebel was ook betrokken bij de strategie voor het inrichten van de ondergrondse parkeergarage, d.w.z. de strategische locatie van de oplaadstations, rekening houdend met de vereisten voor de brandveiligheid in de parkeergarage.

Dit is een strategisch project omdat oplaadstations voor elektrische voertuigen een sleutelrol spelen in de ecologische transitie en een integraal onderdeel zijn van de overgang naar een groenere wereld.

Gerelateerd nieuws

Banner_photo

Hydroelectric project in India sets two world records

The 960 MW Polavaram hydroelectric project provides hydropower, irrigation, and drinking water to five regions across India’s...

Lees verder
23 Apr 2024
Tanahu_Ceremony_at_tunnel_2

Tunnel breakthrough a key milestone in 140-MW hydropower project in Nepal

Nestled among the towering Himalayas west of Kathmandu, the Tanahu hydropower project reached a major milestone on March 31, 2024: the breakthrough of the 1.4-km...

Lees verder
19 Apr 2024
Cover_1

Listen to Engineering Angles, Tractebel’s podcast!

We caught up with Stéphanie Brine, Group Manager at Tihange nuclear power station in Belgium, to discuss her fascinating career path, her experience as a woman in...

Lees verder
02 Apr 2024
PANT01_project_image_240318

Designing a medical radioisotope production facility for cancer treatment

Jointly with its partner, MODULO architects, Tractebel will combine its infrastructure and nuclear expertise to support the design and construction of PanTera's actinium-225...

Lees verder
28 Mar 2024