Een dag uit het leven van Said, BIM Design Engineer Transport Infrastructuur

02 Aug 2022

Om de beste talenten in BIM aan te trekken kijkt het team van Transport Infrastructuur breder dan de landsgrenzen van België. Hoe het is om als internationale BIM ingenieur een carrière uit te bouwen binnen Tractebel en hoe hij onze bedrijfscultuur ervaart, vertelt Said jullie met veel passie.

Said, van waar ben je afkomstig en hoe ben je bij Tractebel terechtgekomen?

Ik kom uit Libanon en ik hoorde over Tractebel via LinkedIn. Het is een van de beste zakelijke platforms om te netwerken, een geweldig hulpmiddel bij het zoeken naar een job en de beste manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de sector. Tractebel is zeer actief op LinkedIn, dat is hoe ik de job vond die paste bij mijn toekomstige professionele carrière ambities en na een paar interviews met HR en het team, was ik de gelukkige die gekozen werd om deel uit te maken van de Tractebel familie sinds 1 december 2021 als BIM Design Engineer.


Hoe heb je de reis naar België en integratie in Tractebel ervaren?

Verhuizen naar België was niet zo moeilijk voor mij aangezien Europa altijd al één van mijn favoriete vakantiebestemmingen is geweest. Ik had al de kans gehad om een beetje van de Belgische cultuur te ontdekken tijdens het reizen en ik voelde toen al aan dat het een goede plek zou zijn om te wonen en werken.

Bij Tractebel beginnen werken was één van mijn beste ervaringen geweest in mijn professionele carrière, waar HR, het team en het management hebben gezorgd voor een flexibele integratie. De gezonde omgeving die Tractebel me biedt, hielp me bovendien om meteen efficiënt en productief aan de slag te kunnen. Geen twee dagen zagen er tot nu toe al hetzelfde uit en dat is net wat ik zocht!


Heb je een levensmotto?

Elke dag hebben we een nieuw verhaal te schrijven, nieuwe doelen te bereiken en vele uitdagingen te overwinnen, maar uiteindelijk zullen we er allemaal komen, je moet er alleen in geloven !


Wat is een mijlpaal in jouw carrière waar je trots op bent?

Mijn professionele carrière is gevuld met solide ervaring opgedaan bij bedrijven actief in verschillende delen van de wereld, waaronder Libanon, het Koninklijk Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten van Amerika en nu in België en Europa. Telkens als ik voor een nieuw project werk, leer ik nieuwe ontwerpnormen, nieuwe manieren van werken en doe ik nieuwe vaardigheden op. Het is mijn passie op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën.


Heb je carrièreplannen voor de toekomst? 

Mijn toekomstdromen zijn best ambitieus, ik laat ze liever in de toekomst zien dan dat ik er nu over vertel. Ik denk wel dat Tractebel de beste plaats is om te groeien en mijn carrièredromen waar te maken. Volgens het management zijn er geen grenzen aan onze toekomstige groei bij Tractebel. Ik zie mijn toekomst hier heel positief in.


Wat is het meest interessante dat je tot nu toe geleerd hebt bij Tractebel of in België?

Tractebel events zijn echt bijzonder en goed georganiseerd. Ik had al de kans om de Friends NYC Patio Party, het Tractebel bedrijfsfeest, bij te wonen. Dankzij dit soort van evenementen heb ik de kans gekregen om nieuwe collega’s uit andere domeinen en disciplines te ontmoeten en leren kennen. Het is ook een mooie gelegenheid om het ijs te breken met alle leden van de Tractebel familie, met inbegrip van het management dat zeer dicht bij de teams staat, er is geen hiërarchische discriminatie aanwezig. Volgens mij is het zeer interessant om te werken in een omgeving met complementaire teams, mensen met verschillende expertise die goed kunnen samenwerken. Dit is voor mij een teken dat er een gezonde band is tussen de teams, de teamleden en het management.

Heb je enig advies voor iemand die vanuit het buitenland een carrière in de ingenieurssector nastreeft?

Voor mij is het een zeer aangename ervaring om het risico te nemen een nieuw avontuur aan te gaan in een nieuw land, omdat ik niet van routine hou en ik energie krijg van uitdagingen. Ik kan iedereen die wil groeien en carrière wil maken aanraden om elke kans aan te grijpen, zelfs als dit betekent dat je naar het buitenland moet verhuizen. Grijp je kans en durf ervoor te gaan.

Na acht maanden bij Tractebel te hebben gewerkt, kan ik zeggen dat het de goede plek is om te kijken omdat ze een duidelijk visie hebben voor de toekomst en ze meer willen investeren, niet alleen in België maar ook wereldwijd.


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor ingenieurs of andere loopbanen bij Tractebel? Klik hier om onze huidige vacatures te bekijken.

Gerelateerd nieuws

PANT01_project_image_240318

Designing a medical radioisotope production facility for cancer treatment

Jointly with its partner, MODULO architects, Tractebel will combine its infrastructure and nuclear expertise to support the design and construction of PanTera's actinium-225...

Lees verder
28 Mar 2024
AdobeStock_383755906

Powering data centres with advanced nuclear technologies

Tractebel and its subsidiary company RED published a White Paper on how Small Modular Reactors (SMRs) can provide zero-emission, reliable, and sustainable energy to data...

Lees verder
06 Mar 2024
Photo_1

Nepal’s largest hydroelectric plant to add 1,061 MW to the national grid

Powering the future of Nepal: Plans for the monumental Upper Arun hydropower project will be set in motion in March 2024. Our experts will oversee every phase of the...

Lees verder
01 Mar 2024
Thorizon_signing_website

Tractebel supports Thorizon on molten salt reactor development

Today, the Dutch-French start-up, Thorizon, and Tractebel signed a strategic three-year partnership to advance the Thorizon One molten salt reactor. Tractebel will provide...

Lees verder
26 Feb 2024