Tractebel verwelkomt nieuwe CEO

03 May 2021

Tractebel is verheugd te kunnen aankondigen dat Philippe Van Troeye op 1 mei 2021 in zijn nieuwe functie van algemeen directeur is gestapt.

Tractebel is verheugd de benoeming van Philippe Van Troeye als Chief Executive Officer aan te kondigen. Voormalig CEO van ENGIE Benelux en ENGIE Electrabel, start Philippe zijn mandaat bij Tractebel op 1 mei.

Philippe is een expert in de energiesector. Hij begon zijn carrière in 1987 bij Philips Industry, waar hij werkte op de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. In 1988 stapte hij over naar de ENGIE Groep waar hij verschillende functies bekleedde in de stroomopwekking bij Electrabel. In 2003 werd hij Executive Vicepresident van Conventional Generation in België en Luxemburg en in 2006 werd hij General Manager van deze activiteit in België. In 2012 werd hij benoemd tot Executive Vicepresident van Generation Europe. Begin 2014 nam Philippe, die ook verantwoordelijk was voor alle productieactiviteiten binnen de tak Energie Europa van de ENGIE-groep, de verantwoordelijkheid over van ENGIE Electrabel als Chief Executive Officer. Voordat hij Tractebel vervoegde, was hij sinds 2016 Chief Executive Officer van ENGIE Benelux.

Hij is ook al meer dan tien jaar lid van de Raad van Bestuur van Tractebel Engineering S.A. en voorzitter van Laborelec SC, naast andere bestuursmandaten.

Philippe Van Troeye volgt interim CEO Shankar Krishnamoorthy op, wiens waardevolle bijdragen aan Tractebel uitermate geapprecieerd werden. Wij danken Shankar en wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige ondernemingen.

Tractebel heet Philippe van harte welkom en wij kijken ernaar uit om onder zijn leiding ons doel na te streven: een koolstofneutrale toekomst.

Ik zou niet trotser kunnen zijn om de rol van Tractebel CEO op mij te nemen. Het is een unieke kans voor mij om deel uit te maken van deze wereldwijde gemeenschap van experts die gedreven worden door zo'n nobel doel als het bouwen aan een koolstofneutrale toekomst. Samen met onze klanten en partners zullen we Tractebel naar een innovatieve en visionaire toekomst leiden, zodat we kunnen blijven bouwen aan een duurzame wereld. Eén waar mensen, planeet en winst collectief gedijen.

Philippe Van Troeye - CEO van Tractebel 

 

Gerelateerd nieuws

Banner_photo

Hydroelectric project in India sets two world records

The 960 MW Polavaram hydroelectric project provides hydropower, irrigation, and drinking water to five regions across India’s...

Lees verder
23 Apr 2024
Tanahu_Ceremony_at_tunnel_2

Tunnel breakthrough a key milestone in 140-MW hydropower project in Nepal

Nestled among the towering Himalayas west of Kathmandu, the Tanahu hydropower project reached a major milestone on March 31, 2024: the breakthrough of the 1.4-km...

Lees verder
19 Apr 2024
Cover_1

Listen to Engineering Angles, Tractebel’s podcast!

We caught up with Stéphanie Brine, Group Manager at Tihange nuclear power station in Belgium, to discuss her fascinating career path, her experience as a woman in...

Lees verder
02 Apr 2024
PANT01_project_image_240318

Designing a medical radioisotope production facility for cancer treatment

Jointly with its partner, MODULO architects, Tractebel will combine its infrastructure and nuclear expertise to support the design and construction of PanTera's actinium-225...

Lees verder
28 Mar 2024