Tractebel neemt handelsfonds Ecorem over

07 Mar 2019

Tractebel versterkt haar leiderspositie in duurzame stedelijke en regionale ontwikkeling door overname handelsfonds Ecorem.

Tractebel is vandaag één van de belangrijkste studiebureaus voor energie, water en duurzame stedelijke projecten met een jaarlijkse omzet van € 662 miljoen en een wereldwijde aanwezigheid. Met de overname van het handelsfonds van Ecorem versterkt het bedrijf haar reeds bestaande positie als toonaangevend bureau in de milieusector.

Ecorem werd opgericht in 1992 en is gespecialiseerd in afval- en waterbeheer en milieustudies in de brede zin. De overname van het handelsfonds van Ecorem is een perfecte aanvulling om de bestaande positie van Tractebel als toonaangevend advies- en ingenieursbureau in duurzame stedelijke en regionale ontwikkeling verder te versterken.

Ecorem biedt een breed scala van diensten aan; onder meer haalbaarheidsstudies, milieustudies en studies met betrekking tot geïntegreerd afval- en waterbeheer. Tractebel zal de expertise die Ecorem heeft opgebouwd, zowel  nationaal als internationaal benutten.  Dankzij referenties in 42 landen en 20 jaar ervaring met Internationale Financiële Instellingen (IFI’s) brengt Ecorem een uitgebreid internationaal netwerk met zich mee.

Tot de belangrijke projectreferenties van Ecorem behoren onder meer het opmaken van risicobeheerplannen voor (on)bevaarbare waterwegen, het ontwikkelen en toepassen van milieu- en erfgoedimpactanalyse tools, duurzame herontwikkeling van (stedelijke) gebieden, milieuadvies voor steden en regio’s. De uitwerking van innovatieve oplossingen voor afval- en waterbeheer en de voorbereiding van sociale en milieuimpactstudies werden ook toevertrouwd aan de innovatieve en ervaren consultants van Ecorem, o.a. in Zuidoost-Azië en Afrika.

Bram Vandenboom, Head of URBAN Belgium bij Tractebel, benadrukt: "Dankzij de overname van Ecorem krijgen wij extra expertise in kennisdomeinen die van cruciaal belang zijn voor de versterking van onze positie in duurzame stedelijke en regionale ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat we, door deze innovatieve speler in huis te brengen, de komende jaren verder kunnen blijven groeien."

Ook Walter Mondt, CEO van Ecorem, onderlijnt de stap voorwaarts: “We hebben intensief samengewerkt met het Tractebel team om dit overnameproject te realiseren. Ecorem sluit met zijn expertise in milieuprojecten naadloos aan bij de landen waar Tractebel actief is, waardoor zij elkaar kunnen versterken in hun ambities. Dankzij deze transactie krijgen we aldus een win-win situatie waarbij iedere partij vanuit zijn eigen sterkte een meerwaarde zal bieden. We kijken er alvast naar uit om onze kennis, ervaring en reputatie te delen zodat Tractebel haar klanten een nog breder dienstenportfolio kan aanbieden.”

De overname van het handelsfonds vond plaats op vrijdag 1 maart.


 

 

Gerelateerd nieuws

Banner_photo

Hydroelectric project in India sets two world records

The 960 MW Polavaram hydroelectric project provides hydropower, irrigation, and drinking water to five regions across India’s...

Lees verder
23 Apr 2024
Tanahu_Ceremony_at_tunnel_2

Tunnel breakthrough a key milestone in 140-MW hydropower project in Nepal

Nestled among the towering Himalayas west of Kathmandu, the Tanahu hydropower project reached a major milestone on March 31, 2024: the breakthrough of the 1.4-km...

Lees verder
19 Apr 2024
Cover_1

Listen to Engineering Angles, Tractebel’s podcast!

We caught up with Stéphanie Brine, Group Manager at Tihange nuclear power station in Belgium, to discuss her fascinating career path, her experience as a woman in...

Lees verder
02 Apr 2024
PANT01_project_image_240318

Designing a medical radioisotope production facility for cancer treatment

Jointly with its partner, MODULO architects, Tractebel will combine its infrastructure and nuclear expertise to support the design and construction of PanTera's actinium-225...

Lees verder
28 Mar 2024