Tractebel neemt Deutsche Offshore Consult over

10 Dec 2018

Tractebel neemt Deutsche Offshore Consult over en neemt een leiderspositie in offshore windenergie.

Slechts enkele weken na het succesvol overnemen van Overdick kondigt Tractebel een nieuwe overname aan in de sector van de offshore windenergie via zijn dochteronderneming Lahmeyer International. Met de verwerving van een meerderheidsaandeel in Deutsche Offshore Consult GmbH (DOC) op 5 december zorgt Tractebel voor een duurzame versterking van zijn positie in de sector.

Tractebel is een van de belangrijkste engineering- en consultancybureaus voor energie, water en infrastructuur met een omzet van € 675 miljoen en een aanwezigheid in Europa, Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Met de overname van DOC verhoogt Tractebel aanzienlijk zijn expertise voor het uitvoeren van uitdagende projecten rond offshore windenergie.

De volledige offshore expertise beschikbaar op één plaats

 

DOC werd opgericht in 2009 en is gevestigd in Bremen en Bremerhaven (Duitsland). Het bedrijf kan steunen op een ruime projectervaring in alle fasen van een project rond offshore windenergie. De ingenieurs, geografen, logistieke en offshore experts van het bedrijf staan in voor alle hoofd- en cruciale werkzaamheden. 

De meest vooraanstaande competentiegebieden van DOC vullen de diensten in het huidige aanbod van Tractebel volkomen aan. Deze acquisitie past perfect in de offshore windenergiestrategie van Tractebel; dankzij deze overname kan Tractebel als unieke partner zijn klanten een volledig scala aan competenties aanbieden. De experts staan in voor de projectondersteuning, gaande van de planning tot de engineering en operationele implementatie evenals het operationele management in alle fasen.

Het uitgebreide gamma aan diensten omvat ook de optimalisering van offshore installatie- en dienstschepen evenals de voorbereiding van de haveninfrastructuur. Bij alle diensten spitst men zich toe op de efficiënte verlaging van het implementatierisico van elk project.

Hoog niveau van offshore expertise

 

 

DOC heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan tal van Duitse projecten rond offshore windenergie. Het betreft projecten op onder andere de Noordzee en de Baltische Zee, zoals Butendiek, Amrumbank, Trianel Borkum West en Borkum West II, Riffgat, Global Tech I, Baltic I, Baltic II, alpha ventus, BARD Offshore I, Nordergründe, MEG1/MERKUR, Sandbank 24, Hohe See, Albatros en Wikinger, en ook de onderstations DolWin3, HelWin1, BorWin2 en Nordergründe. 

Op internationaal vlak heeft DOC meegewerkt aan Neart na Gaoithe (VK), Humber Gateway (VK), Gemini (NL), Cape Wind (VS), Fécamp (F), Curseulles-sur-Mer (F) en Saint Nazaire (F)

 

Olivier Biancarelli, PDG van Tractebel benadrukt: "DOC is de tweede overname van Tractebel in het offshore segment op een paar weken tijd. Daaruit blijkt dat wij nauwgezet onze groeistrategie nastreven om leider te worden in de sector van de offshore windengineering en een wereldwijde speler te worden op het vlak van energietransitie."

Martin Seeger, CEO van Lahmeyer onderstreept: “Dankzij de overname van DOC krijgen wij extra expertise op gebieden die van cruciaal belang zijn voor een geslaagde realisatie van offshore projecten. Vooral onze klanten zullen kunnen profiteren van dit brede scala aan diensten, die in de toekomst vanaf één enkele bron afkomstig zullen zijn."

Oliver Spalthoff, afgevaardigd bestuurder van DOC, kijkt met hoge verwachtingen uit naar de toekomst binnen de Tractebel Groep: "Voor DOC vormt dit een logische stap in de richting van strategische groei door internationalisering en de uitbreiding van expertise. Wij kijken ernaar uit om onze expertise met Tractebel te bundelen om een nog sterkere partner te worden in de nationale en internationale sector van de offshore windenergie."

Op woensdag 5 december werd de ondertekening van de overeenkomst tot aankoop van aandelen voor de overname gevierd. De afsluiting van de transactie zal eind dit jaar plaatsvinden, volgens de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden en de normale goedkeuringen.

Gerelateerd nieuws

Banner_photo

Hydroelectric project in India sets two world records

The 960 MW Polavaram hydroelectric project provides hydropower, irrigation, and drinking water to five regions across India’s...

Lees verder
23 Apr 2024
Tanahu_Ceremony_at_tunnel_2

Tunnel breakthrough a key milestone in 140-MW hydropower project in Nepal

Nestled among the towering Himalayas west of Kathmandu, the Tanahu hydropower project reached a major milestone on March 31, 2024: the breakthrough of the 1.4-km...

Lees verder
19 Apr 2024
Cover_1

Listen to Engineering Angles, Tractebel’s podcast!

We caught up with Stéphanie Brine, Group Manager at Tihange nuclear power station in Belgium, to discuss her fascinating career path, her experience as a woman in...

Lees verder
02 Apr 2024
PANT01_project_image_240318

Designing a medical radioisotope production facility for cancer treatment

Jointly with its partner, MODULO architects, Tractebel will combine its infrastructure and nuclear expertise to support the design and construction of PanTera's actinium-225...

Lees verder
28 Mar 2024