Energy Water Nuclear Urban Research & Innovative Solutions

Research & Innovative Solutions

Een unieke combinatie van energie, technologie en digitalisering

Tractebel en ENGIE Laborelec hebben hun krachten gebundeld om nog meer oplossingen voor de energiemarkt te leveren. ENGIE Laborelec werd in 1962 opgericht en is een toonaangevend expertise- en onderzoekscentrum voor elektriciteitstechnologie in ruim 60 landen. Het bedrijf heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Chili en Abu Dhabi.

Kernfeiten
  • 240 gespecialiseerde ingenieurs en technici
  • 55 jaar ervaring in onderzoek & technologie
  • Aanwezig in 60 landen
  • Unieke combinatie van R&D en operationele ondersteuning
  • Uitgebreide testapparatuur voor metingen ter plaatse of in het laboratorium

ENGIE Laborelec beschikt over de deskundigheid van 240 erg gespecialiseerde engineers en technici en is actief in de hele elektriciteitswaardeketen. We helpen een groot aantal klanten met hun stroomopwekking, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik, met speciale nadruk op energietransitie en de 3 D's: decentralisatie, decarbonisatie en digitalisering.

We voeren ook onderzoek naar veelbelovende nieuwe energietechnologieën, waaronder studies over koolstofafvang en -opslag, nieuwe hernieuwbare energietechnologieën (zonne- en mariene energie), slimme energie, duurzaam persoonlijk vervoer, opslag van elektriciteit, steden van morgen en residentiële en tertiaire bouwtoepassingen. Ons doel bestaat erin om het potentieel van die technologieën te onderzoeken en hun commerciële ontwikkeling te bespoedigen, terwijl de risico's worden beperkt.

We combineren vakkenis en operationele ervaring met de nieuwste analyse- en meetmogelijkheden om operationele R&D-diensten op de markt te brengen. Dankzij gespecialiseerde expertise en op maat gemaakte oplossingen bestrijken we de volledige elektriciteitswaardeketen, van de opwekking tot het eindgebruik.

Marique_M_06_8x10

Michael Marique
General Manager Business Entity Research & Innovative Solutions